Behandelingen:

Bij een pedicure behandeling wordt samen met u de voeten bekeken, klachten geinventariseerd en vastgelegd op een clientenkaart.

Daarna worden de voeten gereinigd, nagels geknipt en eventuele klachten zoals eelt, likdoorns en ingroeiende teennagel, zo goed mogelijk verholpen. Tijdens de behandeling word er gewerkt met een professionele pedicuremotor met nattechniek. Aan het einde van de behandeling worden de voeten ingecremed met een voetencréme .

Pedicure bij diabetes:

U kunt bij ons o.a. ook voor de voetverzorging bij diabetes terecht. Voetverzorging is bij een client met diabetes heel belangrijk omdat er veranderingen op kunnen treden die tijdig moeten worden gesignaleerd. De gebruikte producten zijn hierop afgestemd.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de advisering ten aanzien van de voetverzorging thuis. Uiteraard zijn passende producten in de praktijk te verkrijgen.

Pedicure bij reuma:

Ook mensen met reumatische klachten kunnen bij ons terecht. Door onze specialisatie kunnen we adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen voor bijvoorbeeld het drukvrij leggen van pijnlijk knobbels of drukplekken.

Schimmelnagels/ Sculpture gel:

Schimmelnagels of(mycose) zijn een vervelend probleem.Toch kunnen ze er netjes en verzorgd uit zien door een juiste behandeling. Schimmelnagels worden dunner gefreesd waardoor er minder druk op de nagel komt en een anti schimmeltinctuur beter kan worden opgenomen.

Wij kunnen u praktische adviezen geven over de verzorging van de nagels of doorverwijzen naar uw huisarts.In de praktijk verkopen wij antimycose producten, speciaal voor de verzorging van schimmelnagels. Ook kunnen wij uw aangedane nagel behandelen met de Sculpturegel;

Sculpturegel brengen wij aan op de aangedane nagel, deze bouwt de nagel op en zorgt ervoor dat het weerstand bied tegen invloeden van buitenaf.

U kunt uw antimycoseproduct er bij blijven gebruiken. De gel hard uit onder de uv lamp, na de behandeling kunt meteen u sokken en schoenen weer aan. U kunt er gewoon mee zwemmen en sporten. Eventueel kunt u de nagels daarna nog laten lakken met onze gellak.

Rondgroeiende of ingroeiende nagel:

Deze nagels kunnen een pijnlijk probleem zijn. Het glad afwerken van de nagelwallen en het verminderen van de druk met dun materiaal, voelt als een verademing, Een goede oplossing voor de langere termijn voor deze klachten is de nagelbeugeltechniek.

Door middel van een kleine beugel over de nagel wordt het kromtrekken verminderd en een rechtere groei gestimuleerd. Voor de plaatsing van een beugel wordt altijd een aparte afspraak gemaakt.

Gebruikte beugeltechieken zijn:

- BS Spangen waarbij een plastic strookje op maat op de nagel wordt geplakt.

- Luga clip waarbij ook een plastic beugel wordt geplakt, maar deze wordt ingezet bij eenzijdige ingroeiingen.

- Veertjestechiek waarbij een metalen beugeltje over de hoeken van de nagel wordt geplaatst.

Eelt, likdoorns en kloven:

Uw voet maakt eelt aan, in eerste instantie om zichzelf te beschermen. Maar teveel eelt wordt pijnlijk en ontsiert de voet. U loopt dan ook het risico van pijnlijke kloven in de hielen of likdoorns. Tijdens de behandeling wordt bekeken wat de aanleiding kan zijn voor uw klachten.

Het teveel aan eelt, kloven en likdoorns worden behandeld, en wij geven adviezen voor de verzorging thuis. In de praktijk zijn producten te verkrijgen om u zoveel mogelijk klachtenvrij te houden.

Pijnlijke plekken en drukontlasting:

U kunt pijn aan de voeten ervaren om allerlei redenen. Soms is dan het advies om contact op te nemen met een podotherapeut. In sommige gevallen bent u geholpen met drukontlastend materiaal, zoals vilt, dat voor u op maat wordt geknipt en op de voet wordt vastgeplakt. In overleg met u kan dit ook worden gedaan, bijvoorbeeld na het verwijderen van een likdoorn, zodat de behandelde plek goed kan genezen.

Deze techniek van drukontlasting wordt in overleg met u gedaan. Er wordt tijdens de behandeling met u besproken welke materiaalkosten zullen worden berekend.

Orthesiologie:

Siliconen ortheses worden gebruikt om teen- of standsafwijkingen iets te corrigeren, om pijnklachten te verminderen of preventief, voordat er klachten ontstaan. Siliconen ortheses worden gemaakt met een kneedbare massa die na het uitharden zijn zachte en flexibele vorm behoudt en met elke beweging van de voet(en) mee veert.

Voordelen: draagt prettig (soepel en maatwerk), flexibel, onschadelijk voor de huid, zijn reukloos, behoudt zijn vorm en kunnen gewassen worden. Ze kunnen gebruikt worden voor o.a:

  • Hamertenen
  • Klauwtenen
  • Ruiterteen
  • Likdoorns tussen, op of onder de tenen
  • Hallux valgus (standafwijking 1e grote teen)

De orthese gemaakt door de pedicure zal druk gaan ontlasten, en veelal een beschermende functie krijgen. Corrigerende ortheses worden gemaakt door een podotherapeut, hiervoor kunnen wij u doorverwijzen.

Nagelprothese techniek:

Door een trauma van de nagel kunnen blijvende groeistoornissen ontstaan. In zo'n geval groeit de nagel nauwelijks en in sommige gevallen komt er helemaal geen nieuwe nagel terug. Wanneer er nog een klein stukje nagel is, kunnen wij met acryl een nagelprothese maken.

U kunt gewoon alles blijven doen en de nagel past zich aan de bewegingen van de voet aan. Ook kunt u de nagelprothese lakken met nagellak.

Benen harsen:

De hars word aangebracht met een harsapparaat, en daarna met papieren stroken in 1 keer er afgehaald. Na de 1e behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van uw persoonlijke haartype. Vaak word gedacht dat het harsen van de benen erg pijnlijk is, mits de techniek goed word toegepast valt de pijn bij het harsen erg mee, mede door een goede nazorg.

Cosmetische voetverzorging:

U kunt uw voeten laten verzorgen door ons met een cosmetische voetbehandeling.

Wij bieden aan, de gangbare uitgebreide Basis Pedicurebehandeling, de Spa de Luxe, en de Spa Supreme. Onder Tarieven Pedicure & Beauty kunt u lezen wat genoemde behandelingen inhouden.